Presentació del programa de Setmana Santa de 2022
Aquest dimarts 29 de març ha estat presentat el programa de Setmana Santa de Manacor del 2022, any en què començam a sortir de la pandèmia i es recupera una certa normalitat que no impedirà dur a terme cap dels actes tradicionals d'aquestes celebracions a Manacor.
Realitzaren parlaments durant l'acte Mn. Antoni Amorós, rector; Maria Sansó, presidenta de l'Associació de Confraries; Artur Aguiló, regidor de Festes; i Miquel Oliver, batle de Manacor. En les seves paraules es recordaren els moments viscuts durant la pandèmia i especialment durant el confinament, amb l'emoció continguda de viure aquestes dates tan assenyalades mitjançant retransmissions per streaming. També es va fer especial menció a la cruel i injusta situació que viuen els nostes germans d'Ucraïna, víctimes de la guerra per la invasió de Rússia.
Es va agrair públicament la col·laboració dels diferents departaments municipals implicats (Policia, Serveis Generals, Turisme, Medi Ambient i Festes), de la Banda de Música de Manacor (que actuarà a l'Acte Inaugural i a les processons de la Sang, del Sant Enterrament i de l'Encontre), de la Coral Ars Antiqua (que actuarà a la Processó del Silenci i la Pregària), de la Coral del Conservatori Professional de Música i Dansa de Manacor (que actuarà a l'Acte Inaugural) i de la Creu Roja de Manacor (que instal·la un dispositiu sociosanitari a la plaça des Cós el Dijous Sant i el Divendres Sant amb cadires on puguin contemplar les processons les persones que necesstin seure).
Al programa de Setmana Santa es fa especial menció a la restauració de les imatges del conjunt escultòric de la Pietat, que presidien antigament l'antic retaule de la Parròquia de Nostra Senyora dels Dolors, i que foren beneïdes a l'Eucaristia celebrada el passat diumenge 27 de març per Mons. Sebastià Taltavull, bisbe de Mallorca. Aquestes imatges formen el Pas de la Pietat de la Confraria del Sant Crist de Manacor, i estaran permanentment exposades a la Parròquia dels Dolors.
AVIS: Se suspèn la Benedicció de Rams de Fartàritx que estava prevista per dissabte 9 d'abril a les 19 hores, i que apareix així anunciada al programa. Disculpin les molèsties.
(Veure i descarregar el programa complet en PDF)
|
|
Trobada de Confraries de Mallorca a Lluc 2022

Amb un dia plujós però carregat d'il·lusió, després de dos anys sense poder organitzar i celebrar els actes públics propis de la pietat popular de la Quaresma, Setmana Santa i Pasqua, com són les processons, els davallaments i els viacrucis, aquest primer diumenge de Quaresma, 6 de març, s'han trobat a Lluc més de 300 confrares de moltes de les confraries d'arreu de Mallorca, molts d'ells membres de les respectives juntes directives.
L'acte s'inicià a les 11 amb l'Eucaristia a la basílica, presidida per Mn. Marià Gastalver, prior de Lluc, i concelebrada pel P. Antoni Cañellas CO, vicari episcopal per a la Vida Consagrada i Pietat Popular, Mons. Antoni Burguera i fra Carlos Adrián López, OFM. Durant la celebració es pregà a la Mare de Déu de Lluc per tots els confrares de Mallorca en aquest dia tan especial per ells. La basílica, plena a vessar, visqué amb gran emoció el retorn de la Trobada, després d'haver-se celebrat per darrera vegada fa dos anys per mor de la COVID-19. Els Blavets de Lluc lloaren el Senyor i la Mare de Déu amb els seus càntics, seguits per tots els presents.
A continuació es dugué a terme una sessió de formació per als confrares assistents, quedant petit el teatre del Santuari. S'hi parlà de les mesures sanitàries que s'han de prendre enguany per fer possible la celebració de tots els actes tradicionals que s'aproximen, com és l'ús de mascareta, en alguns casos tests d'antígens i l'obligatorietat d'estar vacunat. A continuació Mn. Marià explicà als presents que Lluc "és la casa de tots i que és un lloc excepcional per a reunir-nos, ja que és un espai molt significatiu per a l'Església de Mallorca". Així mateix va expressar la necessitat de viure la vocació de confrare "amb una dimensió de caritat i fraternitat, sabent que formam part de l'Església, per la qual cosa serà necessari superar les diferències amb diàleg i respecte i unir esforços per fer realitat el manament de l'amor".
A punt de concloure l'acte, es comptà amb la presència de Mons. Sebastià Taltavull, que hi acudí des de la visita pastoral que l'havia portat a Sóller, arribant a temps de dirigir algunes paraules a l'audiència.
Després de dinar, es finalitzà la Trobada amb la pregària conjunta del viacrucis, que se celebrà dins l'Acolliment per l'amenaça de mal temps, amb la participació d'un nombrós grup de fidels i dirigit pel bisbe Sebastià.
|
Introducció a la Setmana Santa de 2021
Amb molta emoció, en un acte amb el poc públic que permeten les restriccions per motiu de la pandèmia que vivim, ahir es va celebrar un acte d'inici d'aquesta Setmana Santa tan estranya que ens preparam per viure aquest 2021. Amb la part central del Claustre del Convent ocupat en primer lloc per Mn. Antoni Amorós, rector de Manacor, aquest pronuncià un emocionant i emotiu discurs d'introducció a la Setmana Santa. A continuació, la Banda de Música de Manacor ens va corprendre una vegada més amb la seva excepcional interpretació de Caridad del Guadalquivir, Hosanna i excelsis, Ave Maria (de Gounod), Hallelujah, Mater Mea, Alma de Ángel, Nessun dorma, La Rival i La Saeta.
Algunes de les paraules del rector foren:
Estimada junta de l’Associació de Confraries, estimats i estimades confrares, estimats i estimades tots: Dimecres dia 26 de febrer de 2020, aquí devora, dins aquesta ermosa església del Convent plena de gom a gom, ens posàvem la cendra per començar una Quaresma normal. És cert que havíem sentit parlar d’un virus a la Xina. No era el primer. També sabíem que hi havia un brot a Itàlia. Però per res pensàvem lo que ens esperava. La nit del 14 de març, el senyor president del Govern ens gelava la sang a tots: anunciava una cosa que no havíem vist mai. Un confinament domiciliari de tot el país. Aquella Quaresma que havíem començat just 17 dies abans, ja no va ser una Quaresma normal, sinó que es va convertir en una Quaresma Quaresma. En una Quaresma de veritat.
Visquérem la Setmana Santa amb un esperit molt alt. Tots ens donàvem ànim per les xarxes i relativitzàvem el fet d’un any excepcional. Ens dèiem: l’any que ve en tendrem més ganes. Mai esperàvem que enguany, encara estaríem a les mateixes.
Record el moment més dur: el Divendres Sant. El divendres és especial aquí. A Manacor el Sant Crist és el Sant Crist. El capvespre, després de la celebració a porta tancada, sense ni tan sols haver despenjat el Sant Crist de la seva creu. Els que ens havíem vestit per la celebració (en Joan Francesc Cortès, En Miquel Àngel Riera i jo), tres devots del Sant Crist fins a l’arrel, quan entràrem a la sagristia, no parlàrem i férem bromes com de costum. Si haguéssim parlat s’hagués romput la veu. Tots tres teníem els ulls lluents amb la llàgrima a punt de botar. Senzillament, cada u al seu lloc, en silenci, mirant a la paret, ens vàrem llevar els ornaments litúrgics i ens acomiadàrem sòbriament. L’any passat, les possibilitats eren nul·les, però el sentiment i l’esperit estaven en lo més alt...
Es pot llegir el text complet aquí.
|
|
Setmana Santa 2021
Dissabte del Ram 27 de Març
18:00 Obertura Setmana Santa al claustre de Sant Vicenç Ferrer (*Es podrà recollir les entrades a la Parròquia dels Dolors.)
. Introducció a la Setmana Santa a càrrec de Mn. Antoni Amorós
. Concert a càrrec de la Banda de Música de Manacor
Diumenge del Ram 28 de Març
Celebració de la Missa del Ram amb benedicció
de rams dins dels temples. (*Per les celebracions de
benedicció de rams a Manacor s’han de recollir les
entrades a les parròquies on s’assistirà)
10:00 Parròquia de Sant Pau
11:00 Parròquia de Crist Rei
11:00 Parròquia Verge del Carme (Porto Cristo)
12:00 Parròquia de Ntra. Senyora dels Dolors
18:00 Dotze Sermons, Parròquia de Ntra. Senyora dels Dolors
19:00 Celebració de l’eucaristia i a continuació Via Crucis, Parròquia Verge del Carme Porto Cristo
Dimarts Sant 30 de març
19:00 Celebració de Confrares, Parròquia de Ntra. Senyora dels Dolors
19:00 Missa Confraria Verge del Carme, Parròquia Verge del Carme (Porto Cristo)
Dijous Sant 1 d’abril
Missa del Sant Sopar
19:00 Parròquia de Ntra. Senyora dels Dolors (*Es
podrà recollir les entrades a la mateixa parròquia)
19:00 Parròquia Verge del Carme (Porto Cristo)
Divendres Sant 2 d’abril
10:30 Pregària d’ofici de lectures i Laudes,
Parròquia de Ntra. Senyora dels Dolors
11:00-13:00 / 17:30-19:00 Exposició del Sant
Crist de Manacor al sepulcre Parròquia de Ntra.
Senyora dels Dolors
19:00 Celebració de la Passió i Mort del Senyor,
Parròquia de Ntra. Senyora dels Dolors (*Es podrà
recollir les entrades a la mateixa parròquia)
19:00 Funció Litúrgica, Parròquia Verge del Carme (Porto Cristo)
Dissabte de Pasqua 3 d’abril
Vigília Pasqual
19:00 Parròquia de Ntra. Senyora dels Dolors
19:00 Parròquia Verge del Carme (Porto Cristo)
Dia de Pasqua 4 d’abril
Missa solemne del Diumenge de Pasqua
10:00 Parròquia de Ntra. Senyora dels Dolors. Acte
seguit, «Cant de Sales», al mateix temple.
11:00 Parròquia Verge del Carme (Porto Cristo)
Misses del Diumenge de Resurrecció,
08:00 Parròquia de Ntra. Senyora dels Dolors
11:00 Església del Convent de Sant Vicenç Ferrer
12:00 Parròquia de Ntra. Senyora dels Dolors
19:00 Parròquia de Ntra. Senyora dels Dolors
19:00 Parròquia de Crist Rei
*Tots els actes són amb aforament limitat.
** No es podran tocar les imatges.
*** Les entrades estaran disponibles a partir del 20 de març abans o després de les celebracions. |
|
Suspensió dels actes de la Quaresma, Setmana Santa i Pasqua de 2021
Estant a les portes d’iniciar el temps quaresmal i la vivència del misteris centrals de la nostra fe que celebram per Setmana Santa, i desprès d’un any del començament de la pandèmia sanitària que ens ha trastocat tots els àmbits de la vida, en aquests moments en què, malgrat que la situació sanitària va millorant, continuam amb un nombre de contagis diaris encara molt elevats i en què, per tant, cal seguir fent esforços individual i comunitaris;
Consultat el Consell Episcopal, els arxiprestes, el Consell d’Assessors de diaques, laics i laiques, i el Secretariat Diocesà de formació i acompanyament de confraries i obreries i tenint en compte les recomanacions de les autoritats autonòmiques,
DECRET
La suspensió de qualsevol manifestació de pietat popular i d’actes litúrgics i paralitúrgics propis dels temps de Quaresma, Setmana Santa i temps Pasqual a l’exterior dels nostres temples.
Qualsevol acte de devoció i de pietat que es realitzin durant la Quaresma, la Setmana Santa i el temps de Pasqua s’hauran de realitzar a l’interior dels temples, observant sempre les normes sanitàries vigents i es tindrà especial esment a respectar els aforaments i les distàncies socials entre els fidels.
Deman comprensió i paciència en aquest moment en què cal seguir perseverant en el compliment de les mesures sanitàries i en el qual invocam la protecció de Déu i la intercessió de la Mare de Déu perquè, units, superem aquesta prova.
Palma, 15 de febrer de 2021.
+ Sebastià Taltavull Anglada
Bisbe de Mallorca |
|
Missatge del Sant Pare Francesc per a la Quaresma de 2021
El papa Francesc ha fet públic el missatge per a la Quaresma 2021, que porta per títol «Mirau, estam pujant a Jerusalem...» (Mt 20,18). Quaresma: un temps per renovar la fe, l'esperança i la caritat. El Sant Pare demana que ens preparem per a la Pasqua recorrent un camí de conversió basat en aquests tres punts, que es poden aplicar a la nostra vida amb el dejuni, l'oració i l'almoina.
En el seu missatge, el Pontífex recorda que per consolidar la nostra conversió hi ha tres pilars fonamentals: el dejuni, l'oració i l'almoina, tal com els presenta Jesús en la seva predicació (cf. Mt 6,1-18).
«El dejuni, viscut com una experiència de provació porta a descobrir de nou el do de Déu i a comprendre la nostra realitat de criatures que troben en Ell el seu compliment», afirma. En segon lloc, el papa Francesc destaca l'esperança com a «aigua viva en el camí que ens permet continuar en el camí de la conversió». Finalment, destaca la caritat «viscuda darrera les petjades de Crist, mostrant atenció i compassió per cada persona». El Sant Pare, en el seu missatge, també fa una crida a «acollir la veritat i a ser testimonis» davant Déu i davant els nostres germans i germanes.
Es pot llegir el missatge complet aquí. |
|
Comunicat de l'Associació de Confraries de Manacor
Des de l’Associació de Confraries de Manacor volem comunicar a tots els confrares del nostre municipi, als ciutadans i ciutadanes dels diferents nuclis poblacionals d’aquest mateix, als nostres visitants d’altres localitats o països, etc. que els fets que s’estan precipitant aquests dies envers la pandèmia mundial del Coronavirus (COVID 19), ens obliga a suspendre tots els actes i activitats prevists, ja siguin de preparació com d’organització, de la Setmana Santa i Pasqua, incloses les processons i celebracions litúrgiques seguint les instruccions del Bisbat de Mallorca.
Hem de ser conscients del que està passant i per això hem d’apel·lar al seny i la responsabilitat que tots tenim per afrontar amb calma, sense caure en l’alarmisme però amb solidaritat amb els que ens envolten, amb sensatesa i amb prudència, aquests moments tan durs, i si és necessari s’han de radicalitzar les mesures de prevenció i seguretat, per això, des de l’Associació de Confraries de Manacor hem acatat la decisió que se’ns ha tramés des del Bisbat de Mallorca amb l’obediència que se’ns demana, però amb la convicció de la necessitat d’actuar. El Sr. Bisbe, Mn. Sebastià Taltavull, el qual ha estat en constant coordinació amb les autoritats sanitàries, s’ha vist en la tessitura de prendre aquesta dolorosa decisió i transmetre-ho a les confraries.
Al mateix temps demanam a la ciutadania que segueixin les recomanacions que estan indicant els canals oficials, bé sigui des de l’Ajuntament de la nostra ciutat, de la Conselleria o de Presidència. La preocupació és màxima i per això és necessari seguir escrupolosament les recomanacions de les autoritats sanitàries. Manacor i Mallorca en general, és un poble fort, solidari i responsable; segur que, amb contenció i amb la col·laboració de tots, aquestes dificultats es superaran amb major rapidesa. Siem un model a seguir.
Gràcies per la vostra comprensió.
Suspensió dels actes de la Quaresma, Setmana Santa i Pasqua de 2020
NOTA DE PREMSA -
Informació d’interès entorn a la situació creada pel COVID-19
L’emergència sanitària que estam patint amb el COVID-19 posa en primer pla la preocupació
màxima per la gravetat de la situació creada. Juntament amb aquesta inquietud, i seguint les
recomanacions de les autoritats sanitàries, així com de la Conferència Episcopal Espanyola, el
Bisbat de Mallorca fa públiques les següents mesures, algunes de caràcter extraordinari:
1. Es mantenen les celebracions litúrgiques i sagramentals (misses, matrimonis,
funerals, confessions...) atenent les indicacions de les autoritats sanitàries de no
superar un terç de l’aforament i respectar la distància de seguretat. Així s’hauran
d’evitar celebracions en espais petits i, en actes com la confessió individual, que
s’adoptin les degudes precaucions.
2. Es mantenen les mesures que en el seu moment es varen anunciar respecte de la
celebració de l’Eucaristia: Retirar l’aigua beneïda de les piles que hi ha a l’entrada dels
temples; extremar la higiene d’aquells que distribueixen la comunió durant l’Eucaristia;
que la comunió es doni i rebi a la mà; que es realitzi el signe de la pau amb una
inclinació de cap i no besar les imatges devocionals.
3. S’aconsella a la gent gran i als qui formen part dels grups de risc que evitin
acudir a les celebracions eucarístiques i optin per seguir-les a través d’altres mitjans
com la ràdio o la televisió. Quan no es pot rebre la Sagrada Comunió, es pot realitzar
una comunió espiritual. Així, el bisbe Sebastià Taltavull, a través d’un decret signat
avui, ha dispensat a tots els fidels del precepte dominical i de festes. En aquest
sentit, recordam algunes de les retransmissions de l’Eucaristia que s’ofereixen:
Televisió:
IB3 TV. Cada diumenge a les 10:30 h.
TRECE. Cada dia a les 11 h. Diumenges a les 12 h.
La 2. Cada diumenge a les 10:30 h.
Ràdio:
COPE. Cada dia a les 9 h.
RÀDIO MARIA. Cada dia a les 10 h.
RNE. Cada diumenge a les 8:15 h.
Streaming:
CATEDRAL. Missa conventual a les 9 h (www.catedraldemallorca.org)
4. Com ja es va comunicar, se suprimeixen les catequesis durant el temps en què no
hi hagi classe en els centres docents. D’igual manera se suspenen temporalment les
activitats de caràcter pastoral com conferències, reunions, trobades o convivències.
Així mateix queda suspesa la visita pastoral del bisbe Sebastià a l’arxiprestat de
Tramuntana-Ponent.
5. En les celebracions del ritus del matrimoni, les exèquies i funerals, etc. es limitarà la
participació als familiars i persones properes, observant en la celebració les mateixes
indicacions fetes a propòsit de l’Eucaristia.
6. En relació a la Setmana Santa, se suspenen les processons, pregons i altres actes
públics de pietat popular a tota la Diòcesi.
7. Les dependències administratives de la Casa de l’Església, Arxiu Diocesà i Museu
d’Art Sacre tendran tancades les dependències d’atenció al públic, fins a nou avís.
D’igual forma, la visita turística a la Catedral.
Pregam comprensió i paciència en aquest moment d’excepcionalitat, en el qual demanam la
intercessió de la Mare de Déu de la Salut perquè units superem aquesta prova.
Bisbat de Mallorca
Inaugurada a s'Agrícola l'exposició de la Setmana Santa
Ahir vespre a les 20:00 es va inaugurar l’exposició col·lectiva dedicada a la Setmana Santa, organitzada per l’Associació Cultural S’Agrícola i l’Associació de Confraries de Manacor, a la Sala d'Exposicions de s'Agrícola.
Autoritats, confrares, artistes, representants de l'església de la ciutat, premsa i molts de ciutadans interessats en la cultura i l’art s’hi feren present. L’acte fou un èxit en quant a assistència. Ana Mascaró, encarregada de la sala d’exposicions, va donar veu a l’inici de l’acte.
La presidenta de l’Associació de Confraries de Manacor, Maria Sansó, explicà la intenció de l’Associació, d’apropar des de la mirada dels artistes la Setmana Santa manacorina a tota ciutadania. Catalina Riera, batlessa de Manacor, agraí la convidada i manifestà el seu orgull de veure com amb actes com aquest i de manera altruista, un bon grapat de persones eren capaços d’ajudar els demés ja que part de les obres exposades formaran part de la subhasta que es farà per ajudar als damnificats de les inundacions del Llevant de Mallorca a l’octubre del 2018.

Presentació oficial del Programa de Setmana Santa
El proper dimarts 2 d'abril a les 20:30 hores es durà a terme la presentació oficial del programa de Setmana Santa de 2019, on també es coneixerà l'obra d'art que il·lustrarà el programa i el cartell enguany, obra del pintor manacorí Miquel Barceló.
L'acte tendrà lloc a la sala d'actes de l'edifici parroquial de Can Vallespir, i hi intervindran: Mn. Antoni Amorós, rector de Manacor; Catalina Riera, batlessa de Manacor; Maria Sansó, presidenta de l'Associació de Confraries de Manacor; Miquel Barceló, pintor; i Joan Sansó, vicepresident de l'Associació de Confraries de Manacor, que presentarà l'acte.

|

Miquel Barceló Adrover va néixer a Manacor el 1955, i des dels 5 anys començà a pintar. Ha passat per molts estils, essent els seus preferits el surrealisme i l'hiperrealisme, el qual ha treballat durant més de 20 anys fins arribar a aconseguir el punt oportú per a poder fer una altra vegada surrealisme, un surrealisme molt personal, surrealisme figuratiu. Fins els trenta i tants anys combinava la pintura amb el disseny i el modelatge de joies fins que ho deixà per complet, per poder-se dedicar amb totes les seves forces a la pintura.

|
Presència a la Trobada de Confraries de Mallorca, a Lluc
Una representació de confrares de Manacor assistí a la Trobada de Confraries de Mallorca que se celebrà a Lluc el passat Primer Diumenge de Quaresma, dia 10 de març.
La trobada comptà amb tres parts principals:
A les 11 hores se celebrà l'Eucaristia, concelebrada pel bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, el prior de Lluc, el pare Ricard Janer, i el vicari episcopal de Pietat Popular, el pare Antoni Cañellas c.o. Durant la missa intervingueren els Blauets de Lluc.
La segona part s'encetà a les 12:30 i consistí en una xerrada del bisbe Sebastià sobre la preparació dels confrares que durant aquesta Quaresma hem de dur a terme tots i els objectius que han de perseguir les confraries, com agent de pastoral vius de l'Església de Mallorca.
A continuació els assistents dinaren formant els seus propis grups, compartint la diada per pobles o amb les amistats.
Finalment, a les 15 hores per acabar la diada es resà conjuntament el Via Crucis al voltant de la plaça dels Peregrins, també dirigits pel bisbe de Mallorca.
Quedà convocada aquesta trobada per cada any el Primer Diumenge de Quaresma, per tant el proper any hi convidam a assistir a tots els confrares de Manacor.

Processó de l'Encontre
Amb gran participació infantil i una nombrosa afluència de públic, després de la Missa de Pasqua celebrada als Dolors, es dugué a terme la tradicional Processó de l'Encontre, sortint el Crist ressuscitat des de la Parròquia de Nostra Senyora dels Dolors i la Mare de Déu des de l'Església del Convent de Sant Vicenç Ferrer.
A sa Bassa s'hi realitzà l'acte principal de la diada, amb la trobada de les dues comitives i les tres capades de la Mare de Déu al seu fill ressuscitat. Marcà el moment més important l'excel·lent interpretació de la Banda de Música de Manacor de la peça musical que és pròpia d'aquest acte, i que la gent coneix popularment amb el nom de Ses panades.
Acte seguit les dues comitives es refongueren en una sola processó per anar cap al Convent i des d'allà retornar als Dolors. Les confraries de Jesús dels Natzarens i Jordi des Racó, les bandes de música de les confraries de La Salle i del Sant Crist de l'Agonia i la participació d'infinitat de menudois angelets feren un any més que aquesta processó fos especial i una manifestació d'alegria per la Pasqua de Jesús.

Processó del Sant Enterrament
Per mor de la pluja intermitent i el fort vent s'hagué de suspendre la Processó del Sant Enterrament del Divendres Sant, per l'elevat risc que suposava per la conservació de les imatges que hi participen.
Així i tot, s'elaborà un protocol alternatiu que es dugué a terme íntegrament dins l'Església dels Dolors, amb l'assistència de tant públic que omplia completament la parròquia. La interpretació de la Banda de Música de Manacor des del presbiteri de l'obra del compositor manacorí Sebastià Ribot La rival emocionà als assistents.
A continuació es pogué fer l'adoració de la imatge, seguida de la cerimònia del sant enterrament al cambril del Sant Crist. Aquesta cerimònia és poc coneguda pel públic en general, ja que habitualment es du a terme quan ha finalitzat la processó, el cant del Credo i l'adoració.
Des de l'any 2005 no s'havia suspès la Processó del Sant Enterrament, en aquell any també per motiu de la pluja.

Processó del Silenci i la Pregària
La Processó del Silenci i la Pregària fou celebrada per primera vegada l'any 2015, com a refosa de les anteriors processons que es duien a terme a les barriades de Fartàritx, Sa Torre i es Convent.
Aquesta és una processó molt especial, sense participació de passos processionals ni bandes de música, i presidida només per una imatge del Sant Crist crucificat i agonitzant. La interpretació coral per part de la formació musical Ars Antiqua de l'antic motet Popule meus li confereix una atmosfera única.
La participació de totes les confraries manacorines, encapçalades pel seu estendard, així com el respecte i pregària del públic assistent marquen aquesta processó, amb una quantitat de confrares participants que no ha deixat de crèixer des de la seva creació.
Així mateix es fomenta que els fidels que hi tenguin interès en participar ho puguin fer, fent llum al darrera.

Celebració de l'Acte Inaugural
El passat dissabte 24 de març se celebrà a l'Església del Convent de Sant Vicens Ferrer l'Acte Inaugural de la Setmana Santa.
La celebració s'inicià amb la fantàstica actuació des del Cor de les obres Popule Meus i Ave Verum Corpus, a càrrec dels membres de la Coral del Conservatori Superior de Música de Manacor, als que se sumaren alguns integrants de la Coral de Fartàritx.
A continuació pronuncià el sermó el coremer de 2018, Mn. Joan Bauzà i Bauzà, que fou rector dels Dolors i degà de la Seu. Des d'aquest enllaç es pot llegir el contingut íntegre del seu sermó, així com la presentació que en feu Mn. Andreu Genovart.
Acte seguit, la Banda de Música de Manacor interpretà un repertori que fou llargament aplaudit, i al que hagué d'afegir una repetició final a petició de l'entusiasmat públic.

|

Calendari 2022:
|
Dimecres de Cendra |
|
Primer diumenge de Quaresma |
|
Segon diumenge de Quaresma |
|
Tercer diumenge de Quaresma |
|
Quart diumenge de Quaresma |
|
Cinquè diumenge de Quaresma |
|
Diumenge del Ram |
|
Dimarts Sant |
|
Dimecres Sant |
|
Dijous Sant |
|
Divendres Sant |
|
Vigília Pasqual |
|
PASQUA |
Veure el calendari en format Google Calendar
Enllaços recomanats:

 Secretariat Diocesà de formació i acompanyament de confraries i obreries
 Església de Manacor
Publicacions recomanades:
 Lluerna Full parroquial de Manacor

Lectures recomanades:
 L'obra fonamental per conèixer la història de la Setmana Santa mallorquina, escrita pel canonge manacorí Mn. Antoni Maria Alcover Sureda.
 Obra de l'any 1914 sobre el Sant Crist de Manacor, escrita pel prevere manacorí Mn. Antoni Truyols Pont.
 Exhortació apostòlica del Papa Francesc
 Primera carta pastoral del bisbe de Mallorca Mons. Javier Salinas Viñals: Caminam per una Església en sortida.
 Primera carta pastoral del bisbe de Mallorca Mons. Sebastià Taltavull Anglada: Batiats, confirmats i enviats. |